Met het licht erop..

Nou, heb je t ook wel es dat je je naar voelt en nare gedachten hebt? Vast! Het liefst verstop je ze, verzin je allerlei uitwegen om er niet aan te hoeven of je buigt ze om naar het tegenovergestelde. Dat laatste lukt vaak niet, je wilt een gedachte die te ver is van je huidige state of mind. Mij helpt het om stil te staan bij het gevoel, de gedachte en te observeren wat het zegt. In een staat van lief zijn voor mezelf en ‘ alles is goed’ idee. Vind ik het belangrijk dan ga ik verder op de gedachte in en bedenk ik bv een actie. Vind ik het niet belangrijk laat ik de gedachte gaan en als ik er iets mee moet, dient ie zich wel weer aan. Loslaten in vertrouwen.

Belichten zonder oordeel is soms al genoeg om de gedachte of het gevoel te laten verdwijnen. De meeste stress zit em  in de weerstand ertegen.

NB: ik had een gezellig gesprekje met mn dochter waarin ik op een bepaald moment zei dat ze mooi van buiten en van binnen is. Ze reageerde met: Mama,  en als je mij door midden snijdt? ik: dan geef je licht! Zij: Poep ik dan ook sterretjes?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *