De schaduw in je..

De schaduw in je

Waar zit ie?

Hoe voelt ie?

Ziet ie er misschien uit?

 

Hoort ie bij je?

Mag ie er zijn?

Of saboteert ie je dromen?

Houdt je klein?

Met de beste bedoelingen overigens

 

Onvoorwaardelijk liefhebben van jou

Met je schaduwkanten

 

Hoe mijn schaduw mij saboteert is ontstaan in mijn jeugd. Ik zat op de basisschool en zal een jaar of 10 geweest zijn. De aanleiding heb ik niet paraat maar ik reageerde heel enthousiast op een meester. Ik kwam enthousiast met lawaai en breed lachend op hem af!

Hij weerde me af en stelde een grens aan mijn nabijheid( zei iets van nee, kom niet zo dichtbij). Ik voelde me plots, onaangenaam verrast. Alsof ik iets deed wat niet mocht, ik schrok me een hoedje en snapte dr niks van. Mijn moeder weet dat ik dit voorbeeld vaker heb aangehaald toen ik ouder was. Verderop in mijn leven ben ik vaker geremd geweest in mijn enthousiasme, in mijn intensiteit zo zie ik het nu.

Gevoel van afwijzing volgde, niet gezien worden, niet goed genoeg zijn, anders zijn. Ik deug niet en ga zo maar door..

En alleen, in schaamte en angst voor een volgende keer. Dan mezelf maar in een minderwaardige positie zetten, aangepast op de ander. BAM, korte metten met enthousiasme, liefde, onschuld. Afgestraft!

Ook de andere kant nl die van het delen van ervaringen die ik als intensief beleef en ook zo overbreng. Niet gezien, niet gehoord voelen.

Opgesloten in mij, piekerend van hier tot gunter. Proberen te vatten wat er precies gebeurde en daadwerkelijk in cirkeltjes denken om steeds bij hetzelfde punt uit te komen.

Het niet open op tafel leggen en bespreken met de ander wat er met me gebeurt. Te pijnlijk ..en daar zit echt niemand op te wachten. Ook angst dat dat niet wordt gehoord met aandachtige oren en liefdevolle woorden, aandacht.

Wat de gevolgen zijn is niet helemaal in mijn grootheid durven staan en overtuigingen als ‘ doe maar normaal doe je al gek genoeg’. Praktisch voor Bewustvrij betekent het dat ik niet doe wat ik het allerliefst doe en dat is coachen. Weinig aandacht besteden aan een plan en acties om bewustvrij meer zichtbaar te krijgen! Nu wat dagen later na de ingeving van dit blog is er wel van alles opgepakt in de richting van het zichtbaar worden.

Mooi mens, ik heb oren voor je en oprechte, liefdevolle aandacht!

(Geinspireerd door geleide meditaties van Luz’s  CommitHappiness.nl)

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *