Doelgroep Coaching

Graag coach ik zorgverleners en dan bedoel ik ouders, broers/ zussen,  verpleegkundigen/ verzorgenden/ psychosociaal begeleiders en mantelzorgers.

In het zorgen voor de ander, is het zo gemakkelijk om je eigen behoeften uit het oog te

verliezen en op te gaan in het zorgen voor de ander. Het kan anders. Met oog voor jezelf er voor de ander zijn.

Uit eigen ervaring ken ik het werken in verschillende instellingen binnen de gezondheidszorg. Zeker in het leven is dat alles verandert, ook binnen organisaties. (vb samenvoegen van afdelingen, transitie naar zelforganisatie). Hoe ga jij als zorgmedewerker hiermee om? Deze veranderingen hebben ook effect op jou. Misschien baal je, voel je je onder druk gezet, ben je bang, voel je je niet gezien?

Vragen als:

” Wat zijn de consequenties?”

” Wil ik deze verandering?”

” Heb ik invloed op deze verandering?”

” Kan ik wel mee veranderen?”

” Pas ik nog in de vernieuwde organisatie?”

” Dilemma tussen doorzetten vanuit loyaliteit naar je patienten en collega’s versus loyaliteit naar jezelf?”

Ik wil graag samen met jou vanuit mij als verpleegkundige, als coach en als mens, optrekken en onderzoeken wat maakt dat je weerstand ervaart. Ik help je stil te zetten en je bewust te worden van wat je denkt, voelt en doet. En gaan onderzoeken of je hiermee door wilt gaan. Je kunt kiezen hoe je reageert en zo meer eigenaarschap krijgen over je leven. Dit maakt je lichter en vrij!

Wie zorgt er voor jou? Jij! En jij bent de beste voor deze job☺

Mijn werkwijze

Ik begin met een intakegesprek waarin we kennis maken met elkaar, de coachvraag helder wordt en al wat kwartjes gaan vallen. Samen zetten we een tijdspad uit. Ik werk veel vanuit ervaringsleren en intuïtie wat een uitgestippeld programma van tevoren uitsluit.

Ik werk graag met korte krachtige sessies waarin vooral de coachee, jij, aan het werk is. In 6 sessies verwacht ik resultaat. Van jou verwacht ik een coachvraag, de bereidheid om open te zijn en jouw worstelingen onder ogen te zien. Verlangen naar meer regie en vrijheid in werk en in ruime zin, het leven!

Ik faciliteer door met volle aandacht en zonder oordeel te luisteren, het gesprek te structureren, het helpen verhelderen van gedachten, gevoel en gedrag, je stil te zetten en doorgaan waar het ongemakkelijk wordt. Bij mij ben je veilig. Lief en doortastend ga ik te werk.

Resultaat voor de werkgever:

De medewerker voelt zich gezien en gehoord, werkt met plezier en ervaart weer de ruimte om te groeien. Of diegene komt tot de conclusie dat de baan niet meer passend is en kan besluiten te vertrekken. Zo komt er ruimte vrij voor de juiste mens op de juiste plek. Winst voor alle betrokkenen.

Enthousiaste betrokken medewerkers die zin hebben in hun werk, willen groeien, minder uitvallen en dus flink bijdragen aan de vitaliteit en positieve ontwikkeling van de organisatie!

Doelgroep Verpleegkundige Zorg:

Ik ben benieuwd naar jouw zorgvraag! Neem je contact met me op?